قیمت گوشت امروز چقدر است

n83019237-72522777.jpg (800Ã?500)?

 

به نام خدا امروز قصد داریم تا در این مقاله به بررسی بازار مواد خوراکی و اقلام اساسی و همچنین قیمت گوشت در بازارهای داخل ایران و همچنین باید این طرح ها و مراکز پخش گوشت صحبت کنیم قیمت گوشت در ماه های گذشته در بازار ایران شاهد افزایش بسیار شدیدی بود دولت معتقد است که افزایش قیمت در بازار گوشت صرفاً به دلیل افزایش قاچاق گوشت می باشد بسیاری از کارشناسان معتقدند که افزایش قیمت گوشت در بازار ایران صرفا به خاطر بی‌تدبیری و همچنین عدم مدیریت درست بوده و ایران توانایی صادرات گوش را نیز دارد چه برسد به تامین نیازهای داخلی کشور ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم


 

امروز در این مقاله به بازار کالا های مصرفی و خوراکی خواهیم پرداخت 

همچنین در این مقاله به آخرین قیمت گوشت گوسفندی و گوساله و عوامل موثر بر آن خواهیم پرداخت

7 میلیارد دلار ارز برای  قیمت گوشت و مرغی که ارزان نشد!

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی بیش از 11 میلیون و 541 هزار تن خوراک دام و طیور به ارزش بالغ بر سه میلیارد و 685 میلیون دلار در 11 ماهه سال گذشته به کشور وارد شده است که 10.72 درصد از نظر وزنی و 33.75 درصد از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

نگاهی دقیق‌تر به این آمارها نشان می‌دهد که در این میان بیش از دو میلیون و 372 هزار و 570 تن جو به ارزشی بالغ بر 535 میلیون و 590 هزار دلار، هشت میلیون و 59 هزار و 810 تن ذرت به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و 899 میلیون و 690 هزار دلار و یک میلیون و 250 هزار و 430 تن انواع کنجاله به ارزشی بالغ بر 557 میلیون و 490 هزار دلار به کشور وارد شده است که همه آن‌ها از نظر ارزشی افزایش داشته و به ترتیب 16.17، 27.77 و 12.90 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد یافته‌اند، اما از نظر میزان تنها ذرت با 21.58 درصد رشد داشته و جالب این‌که جو 1.35 درصد و انواع کنجاله 1.54 درصد نسبت به همین بازه زمانی کمتر وارد شده است.

اما با این وجود سوال اینجاست که چرا با صرف سه میلیارد و 685 میلیون دلار ارز دولتی برای تأمین نهاده‌ها، بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز کنترل نشده است آن هم در حالیکه بیش از 70 درصد هزینه‌های تولید این دو محصول، به همین نهاده‌ها و خوراک دام و طیور بستگی دارد!؟

 

قیمت گوشت قرمز کاهش می‌یابد؟

حمید ورناصری در زمینه عرضه گوشت و تخم مرغ در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در آستانه ماه مبارک رمضان قیمت روز گوشت مرغ، قیمت تخم مرغ و همینطور گوشت قرمز از شرایط مناسب و متعادلی برخوردار است به طوریکه در بعضی اقلام روند قیمت کاهشی نیز بوده و ادامه دارد.

وی افزود: میانگین قیمت گوشت مرغ تازه در سطح شهر و کشور باید حدود 11 هزار و 500 تومان باشد که در برخی استان‌ها قیمت به زیر 11 هزار تومان نیز کاهش یافته و قیمت تخم مرغ کیلویی 6 هزار تومان تعیین شده است.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام خاطرنشان کرد: در تلاشیم روند کاهشی قیمت گوشت مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه پیدا کند.

ورناصری گفت: طبق برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌های وزارت جهاد کشاورزی ذخایر بسیار خوبی را در مجموعه پشتیبانی امور دامی کشور داشته ایم و با این اقدامات شرایط قیمتی با ثباتی را در کشور شاهد هستیم.

وی افزود: علی رغم ثبات قیمت و گا‌ها کاهش قیمت در برخی اقلام برنامه ریزی‌هایی در ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و در همین راستا سهمیه‌هایی برای طرح ضیافت به سراسر استان‌ها و ستاد‌های تنظیم بازار ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت امور پشتیبانی دام اظهار کرد: حدود 20 هزار تن گوشت گرم و منجمد مرغ و 5 هزار تن هم گوشت قرمز منجمد با قیمت‌های مصوب در قالب برنامه‌هایی به ستاد تنظیم بازار هر استان در قالب گروه‌های هدف و در سطح شهر‌ها توزیع خواهد شد.

عرضه گوشت دولتی همچنان ادامه دارد

با وجود اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت اواخر ماه گذشته از منتفی شدن واردات گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی دولتی خبر داد، همچنان گوشت دولتی در بازار عرضه می‌شود.

در ماه‌های پایانی سال گذشته نوسانات در بازار محصولات پروتئینی به ویژه گوشت قرمز به گونه‌ای بود که قیمت آن به کیلویی بیش از 100 هزار تومان رسید و بر همین اساس دولت تصمیم گرفت تا نسبت به واردات گوشت قرمز گرم تا زمانی که بازار کنترل شود، اقدام کند.

البته ارز اختصاص یافته به آن بر مبنای نرخ دولتی 4200 تومانی بود و بارها مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بودند تا زمانی که بازار کنترل نشود، واردات گوشت قرمز تنظیم بازاری و توزیع آن ادامه خواهد داشت اما اواخر فروردین ماه محمدرضا کلامی - مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت - اعلام کرد که با توجه به جدیدترین مصوبه هیأت وزیران، واردات گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی دولتی منتفی شد.

عرضه اینترنتی گوشت به کجا رسید؟

از اواخر سال گذشته که قیمت گوشت قرمز افزایش یافت و دولت تصمیم گرفت تا از طریق واردات و با ارز دولتی 4200 تومانی این محصول پروتئینی را به صورت یارانه‌ای برای مردم تأمین و توزیع کند، برخی سایت‌های اینترنتی که در این زمینه کار می‌کردند عرضه اینترنتی گوشت قرمز را در کنار دیگر محصولات پروتئینی به صورت تنظیم بازاری آغاز کردند و روزانه حدود 5000 تن ظرفیت توزیع در استان تهران داشتند که به گفته خودشان می‌توانستند در صورت حمایت دولت کارشان را به عنوان یک استارت‌آپ اینترنتی توسعه دهند اما پس از تعطیلات نوروزی اعلام شد که ارز دولتی برای واردات گوشت قرمز حذف شده و جای خود را به ارز نیمایی داده است.