قیمت مرغ در فروشگا ها
موضوع امروز این مقاله در خصوص مواد خوراکی و بازار قیمت مرغ و گوشت و ماهی در ماههای گذشته می باشد در این مقاله قصد داریم به بررسی عوامل مختلفی موثر و تغییرات قیمت در بازار گوشت و مرغ و حتی میوه و سبزیجات بپردازیم قیمت اقلام خوراکی در ماههای گذشته در بازارهای ایران و همچنین میادین ترهبار افزایش شدید داشته با اینکه در چند ماه گذشته دولت بارها اعلام کرده که افزایش کمک ها به بازار مواد خوراکی می باشد اما بسیاری از فروشندگان معتقدند تغییری در این بازار حاصل نشده است و حتی کشور در عرضه شرکتهای دولتی با نرخ کمتر از انقلاب پرداخته اما بسیاری معتقدند که تغییر در این خصوص نیز به وجود نیامده بود به همراه شده به بررسی موضوع بپردازیم
در این مقاله به بررسی تغیرات قیمت مرغ و قیمت مرغ زنده میپردازیم
تغیرات قیمت مرغ
عظیم حجت، عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 7 هزار و 100 و مرغ آماده به طبخ در خردهفروشیها 9 هزار و 700 تا 9 هزار و 800 تومان است.
وی افزایش عرضه نسبت به تقاضا را دلیل اصلی افت قیمت مرغ در روزهای اخیر در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به روند نزولی قیمت مرغ در هفتههای گذشته و زیان چشمگیر مرغداران، پیشبینی میشود که در ماه آتی با کمبود عرضه و افزایش قیمت در بازار روبرو شویم.
این مقام مسئول میزان جوجهریزی در ایام عادی سال را 100 میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: طبق روال همهساله به سبب کشش تقاضا در ماه رمضان 115 تا 120 میلیون قطعه جوجهریزی در واحدها صورت گرفته است که در نهایت عدم همخوانی عرضه و تقاضا موجب شده تا قیمت گوشت مرغ با کاهش محسوسی در بازار روبرو شود.
این مقام مسئول نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را 9 هزار تا 9 هزار و 500 و مرغ آماده به طبخ 13 هزار و 500 تا 14 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نامهنگاریهای صورت گرفته میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که هر چه سریعتر نرخ مد نظر وزارت جهاد کشاورزی اعلام شود تا با خرید و ذخیره سازی مرغ از سوی پشتیبانی امور دام بازار به تعادل برسد.
تشریح دلایل افزایش قیمت مرغ
رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان شهرکرد افزایش قیمت نهادههای دامی و افزایش قیمت جوجه یک روزه را علت اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار دانست.
عبدالله باقری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار شهرکرد، اظهار کرد: هفته گذشته هر کیلوگرم مرغ 14 هزار و 300 تومان به فروش میرسید که اکنون قیمت مرغ در سطح بازار به 15 هزار و 80 تومان رسیده است.
وی افزایش قیمت نهادههای دامی و افزایش قیمت جوجه یک روزه را علت اصلی این افزایش قیمت در بازار دانست.
باقری با اشاره به اینکه مرغ تنظیم بازار سودی برای بازار ندارد، تصریح کرد: لازم است مسئولان مرغ تنظیم بازار را در اختیار مغازهدارانی که مشتری خاص خود را دارند قرار دهند تا میان تمام مردم توزیع شود.
وی گفت: مرغ تنظیم بازار را تنها عدهای خاص با ایستادن در صف خریداری میکنند و در اختیار تمامی افراد قرار نمیگیرد که این امر نارضایتی مردم را در بر دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان شهرکرد بیان کرد: مرغ تنظیم بازار در اختیار فروشگاههای بزرگ قرار داده میشود که مخالف این امر هستم زیرا موجب میشود مردم به سمت فروشگاههای بزرگ برای خرید مرغ جذب شوند و فروشگاهها از این طریق، سایر کالاهای خود را به فروش برسانند.
وی اضافه کرد: شاید در برخی روزهای سال دلالان در افزایش قیمت گوشت مرغ مقصر باشند ولی این روزها افزایش قیمت مرغ به دلال ارتباطی ندارد، زیرا هر کیلوگرم مرغ به صورت عمده از کشتارگاه 14 هزار و 880 تومان خریداری میشود که برخی اوقات تنها با 300 تومان سود توسط فروشنده یا گاها با ضرر به فروش میرسد.
باقری با اشاره به اینکه قیمت گوشت مرغ در تمامی نقاط شهر یکسان است، خاطرنشان کرد: اگر مردم مرغ مورد نیاز خود را در نقطهای از شهر با قیمت بالاتر خریداری کردند حتما به تعزیرات یا اتحادیه گزارش کنند تا برخورد صورت گیرد.
مرغداران، قیمتها را بالا بردند
مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی نیز با اعلام اینکه مرغداران قیمت گوشت مرغ را افزایش دادند به ایسنا گفت: با ورود سازمان تعزیرات و فشار ناظران، قیمت گوشت مرغ در بازار به 15 هزار و 900 تومان در تهران رسیده و هر کسی بالاتر از این نرخ بفروشد، مرتکب گرانفروشی و تخلف شده است.
وی با مقصر قلمداد کردن مرغداران در این رابطه ادامه داد: پس از افزایش قیمتهه از سوی مرغداران، عمده فروشان از مرغداران خرید نکردند تا قیمت پایین بیاید، اما بعید میدانم به قیمت 11 هزار و 500 برسد. البته به نظر من بهترین قیمت برای مردم و مرغداران در این شرایط 11 هزار و 500 تومان است.
اظهارات یکی از فروشندگان مرغ
یکی از فروشندگان مرغ نیز درباره چرایی فروش مرغ با قیمت بالاتر از نرخ مصوب گفت: چگونه وقتی این محصول را کیلویی 16 هزار تومان خریداری میکنم آن را کیلویی 11 هزار و 500 تومان به مردم بفروشیم؟! قطعاً ما فروشندگان هم با افزایش قیمت و گرانی میانه خوبی نداریم؛ چرا که سال گذشته در همین بازه زمانی فرصت سرخاراندن هم نداشتیم و تا پاسی از شب مشغول فروش بودیم، اما در این روزها کارمان شده سرک کشیدن به شبکههای اجتماعی برای پرکردن اوقات فراغت، چون کسی برای خرید گوشت مرغ به ما مراجعه نمیکند.
وی ادامه داد: اگر این وضعیت ادامه دار باشد، قطعاً از سال آینده باید به فکر کار دیگری باشیم، چرا که هزینههای آن به مراتب بالاتر از درآمدش است.