چرا قیمت گوشت در بازارایران تغیر میکند؟

81077196-5552655.jpg (400Ã?300)?

 

 

امروز در این مقاله بررسی عوامل موثر بر قیمت گوش و عوامل موثر و تغییرات آن در ماه‌های گذشته در بازارهای میوه و تره‌بار خواهیم پرداخت قیمت گوشت که در ماه‌های گذشته افزایش بی سابقه داشته در یکی دو هفته گذشته شاهد کاهش نسبتا جزئی بود دولت معتقد است که این کاهش به خاطر مدیریت او بوده و در واقع با واردات گوشت از کشورهای خارجی کمی به کنترل بازار گوشت کمک کرده با ما در این مقاله همراه باشید تا صحت و سقم این موضوعات را بپردازید و همچنین قیمت گوشت در ماه‌های آینده در بازارهای داخلی ایران و همچنین میادین میوه و تره بار را مورد پیش‌بینی قرار بدهیم با انتهای مقاله همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم

امروز در این مقاله به بازار کالا های مصرفی و خوراکی خواهیم پرداخت

همچنین در این مقاله به  آخرین اخبار قیمت گوشت گوساله گوسفندی وو عوامل موثر بر آن خواهیم پرداخت

                    

7 میلیارد دلار ارز برای  قیمت گوشت و مرغی که ارزان نشد!

 

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی بیش از 11 میلیون و 541 هزار تن خوراک دام و طیور به ارزش بالغ بر سه میلیارد و 685 میلیون دلار در 11 ماهه سال گذشته به کشور وارد شده است که 10.72 درصد از نظر وزنی و 33.75 درصد از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

 

نگاهی دقیق‌تر به این آمارها نشان می‌دهد که در این میان بیش از دو میلیون و 372 هزار و 570 تن جو به ارزشی بالغ بر 535 میلیون و 590 هزار دلار، هشت میلیون و 59 هزار و 810 تن ذرت به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و 899 میلیون و 690 هزار دلار و یک میلیون و 250 هزار و 430 تن انواع کنجاله به ارزشی بالغ بر 557 میلیون و 490 هزار دلار به کشور وارد شده است که همه آن‌ها از نظر ارزشی افزایش داشته و به ترتیب 16.17، 27.77 و 12.90 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد یافته‌اند، اما از نظر میزان تنها ذرت با 21.58 درصد رشد داشته و جالب این‌که جو 1.35 درصد و انواع کنجاله 1.54 درصد نسبت به همین بازه زمانی کمتر وارد شده است.

 

اما با این وجود سوال اینجاست که چرا با صرف سه میلیارد و 685 میلیون دلار ارز دولتی برای تأمین نهاده‌ها، بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز کنترل نشده است آن هم در حالیکه بیش از 70 درصد هزینه‌های تولید این دو محصول، به همین نهاده‌ها و خوراک دام و طیور بستگی دارد!؟

 

 

توزیع گوشت با ارز نیمایی

 

مسعود سریع‌القلم در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به نحوه عرضه گوشت قرمز در فروشگاه‌های شهروند اظهار کرد: در حال حاضر گوشت قرمز به دو شکل ارز نیمایی و آزاد عرضه می‌شود.

 

وی تصریح کرد: گوشتی که با ارز نیمایی در شرکت شهروند عرضه می‌شود، گوشت گوساله و گوسفند است و گوشتی هم که به‌صورت آزاد عرضه می‌شود گوشت تولید داخلی است.

 

مدیرعامل شرکت شهروند خاطرنشان کرد: نرخ‌گذاری در ارتباط با توزیع گوشت نیز توسط انجمن پروتئین انجام می‌شود و روزانه بین 14 تا 20 تن گوشت در فروشگاه‌های شهروند عرضه می‌شود.

 

سریع‌القلم در ارتباط با توزیع گوشت در فروشگاه‌های شهروند گفت: در این زمینه نیازی به ارائه کارت ملی از سوی شهروندان برای دریافت گوشت نیست و محدودیتی در ارتباط با خرید گوشت وجود ندارد.

 

وی با اشاره به قیمت گوشت گوساله و گوسفند در فروشگاه‌های شهروند، گفت: ران گوسفند و سردست با ارز نیمایی به‌ترتیب 110هزار تومان و 92هزار تومان عرضه می‌شود.

 

قیمت گوشت داخلی نیز (سردست کیلویی 110هزار تومان) و راسته کیلویی 121هزار تومان توزیع می‌شود.

 

به گزارش تسنیم، پیش از این گوشت تنظیم بازار توسط فروشگاه‌های شهروند توزیع می‌شد که در سال جاری توزیع گوشت در این زمینه متوقف شده است.

 

 

 

سهمیه برنج، شکر، روغن، گوشت و مرغ استانها برای ماه رمضان

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم،عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه با آغاز صادرات، قیمت تخم مرغ در بازار داخلی قرار نیست افزایش یابد افزود:? وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان این محصول، نیاز داخلی را در جهت تغییر نیافتن قیمت تامین می‌کنند.

 

وی ادامه داد: در این محصول مازاد تولید ایجاد شده و از آنجا که هم باید به فکر مصرف کننده باشیم و هم تولید کننده، اجازه دادیم این محصول صادر شود تا تولید برای تولیدکنندگان توجیه پذیر باشد و مرغداران کسب و کار خود را رها نکنند.

قبادی گفت: در حال حاضر در هر کیلوگرم، ? قیمت تخم مرغ هزار تا هزار و پانصد تومان زیر قیمت واقعی است، ولی با این حال قرار نیست قیمت تخم مرغ افزایش یابد.

دبیر ستاد تنظیم بازار در خصوص تصمیمات اتخاذ شده برای تنظیم بازار ماه رمضان اظهار داشت: برای تنظیم بازار ماه رمضان سهمیه برنج، شکر، روغن، گوشت قرمز و گوشت مرغ را به همه استان‌ها اعلام کردیم و با نظارت و عرضه بیشتر، اجازه نمی‌دهیم مشکلی برای مصرف کنندگان ایجاد شود.

وی ادامه داد: بالغ بر سی هزار تن برنج سهمیه ماه مبارک رمضان است که با تزریق آن به بازار قیمت این محصول تعدیل می‌شود.

قبادی افزود: برای کاهش قیمت خرما نیز مقرر شد تا با افزایش عرضه این محصول به بازار و ایجاد غرفه توزیع مستقیم در میادین تره بار، قیمت این محصول کنترل شود.

وی در رابطه با مرغ مازاد تولید کشور نیز اظهار داشت: برای رفع نگرانی تولید کنندگان مقرر شد شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ مازاد تولید را از مرغداران خریداری کند و در زمانی که مازاد مصرف ایجاد شد این مرغ‌ها را به صورت یخ زده به بازار عرضه کند.

متوسط قیمت گوشت قرمز 87 هزار تومان است

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر نرخ ارز نیمایی برای واردات گوشت بین 8 تا 9.5 هزار تومان و قیمت گوشت متوسط لاشه قرمز در سطح کشور 87 هزار تومان است.

 

وی اضافه کرد: 90 درصد مصرف گوشت کشور تولید داخل و ده درصد وارداتی است و برای جلوگیری از رانت و مفسده و همچنین حمایت از تولید داخلی، ? روش واردات گوشت با ارز نیمایی در پیش گرفته شد و مشکلی نیز برای تامین گوشت مورد نیاز کشور نیست.