چرا قیمت مرع در بازار تهران تغیر میکند ؟
به نام خدا امروز میخواهیم در این مقاله بررسی تغییرات قیمت مرغ و گوشت در ماه های گذشته در بازارهای داخلی اقلام خوراکی و بازارهای تره بار صحبت کنیم قیمت گوشت در ماه های گذشته شاهد تغییر و تحولات خاص و بی سابقه ای در نوع خود بوده و دولت بر این عقیده است که تغییرات قیمت به دلیل کاهش قیمت دارو برای بی ارزش شدن قیمت ریال و به تبع آن افزایش رویه اقلام خوراکی و قاچاق اقلام خوراکی از شهرهای مرزی ایران می باشد بسیار محترم صرفا به دلیل گرانفروشی دامداریها و قصابی ها می باشد تا ما در این گزارش همراه باشید تا به بررسی این عوامل بپردازیم و مشخص کنیم که چرا قیمت گوشت و مرغ در ماه های گذشته افزایش پیدا کرده
در این مقاله به بررسی قیمت مرغ زنده در بازار و منجمد و همچنین دلایل تغیرات قیمت مرغ میپردازیم
تغییرات قیمت مرغ در بازار
گوشت مرغ جایگاه خاصی در سبد کالایی ایرانیان دارد. در صنعت دام و طیور کشور بیش از دو میلیون تن گوشت مرغ در سال تولید و مصرف میشود. هرگونه نوسانی اثر بزرگی بر روی این صنعت دارد.
بهدلیل قیمت بالای گوشت قرمز، از گوشت مرغ به عنوان جایگزین بهویژه در میان دهکهای پایین جامعه استفاده میشود.
تغییر قیمت مرغ هم خانوارها و هم مرغداران را تحت تاثیر قرار میدهد.
قیمت هر کیلو مرغ در پاییز سال گذشته در محدود شش هزار تومان تا هفت هزار تومان قرار داشت و با نوسانهای جزئی قیمت تا پایان سال 1396 در همان محدوده قیمتی باقی ماند.
در بهار سال جاری قیمت هر کیلو مرغ روند نزولی به خود گرفت و از هر کیلو 8200 تومان در فرودینماه به حدود 7400 تومان در خردادماه رسید و همین مسئله با اعترض شدید مرغداران همراه شد.
با متعادل شدن قیمت مرغ به یکباره از تیر ماه سال جاری قیمت این کالا روند صعودی به خود گرفت.
افزایش قیمت هر کیلو مرغ در تابستان سال جاری به دلیل گران شدن ذرت و کنجاله سویا بود که تغذیه مرغ از این محل است.
در مجموع قیمت هر کیلو مرغ از پاییز سال گذشته تا پاییز امسال حدود سه هزار تومان افزایش یافته، بهطوری که هر کیلو گوشت مرغ در آبانماه سال جاری به بیش از 10 هزار تومان رسیده است.
متوسط قیمت مرغ در مناطق شهری کشور از سوی مرکز آمار بهصورت ماهانه اعلام میشود. متوسط قیمت هر کیلو مرغ در تهران از سوی بانک مرکزی بهصورت هفتگی اعلام میشد که از ابتدای دی ماه اعلام متوسط قیمتها از سوی بانک مرکزی انجام نمیشود.
آخرین تغییرات قیمت در بازار مرغ
بر اساس آخرین نرخهای مرکز آمار در فروردین ماه سال جاری متوسط قیمت هر کیلو گوشت مرغ در سطح شهرهای کشور با 75?6 درصد افزایش در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته به 14،471 تومان رسیده است.
قیمت هر کیلو گوشت مرغ در فروردین ماه سال جاری نسبت به ماه قبل 2?8 درصد کاهش داشته است.
بر اساس اعلام مرکز آمار، بانک مرکزی مجوز انتشار شاخصهای قیمت که شامل قیمت روز مرغ هم میشود را ندارد. آخرین اعلام قیمت بانک مرکزی برای هفته منتهی به سیام آذر ماه 1397 بود.
این نرخها هر ماه بهروزرسانی میشود.
تغیرات قیمت مرغ
عظیم حجت، عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 7 هزار و 100 و مرغ آماده به طبخ در خردهفروشیها 9 هزار و 700 تا 9 هزار و 800 تومان است.
وی افزایش عرضه نسبت به تقاضا را دلیل اصلی افت قیمت هر کیلو مرغ در روزهای اخیر در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به روند نزولی قیمت هر کیلو مرغ در هفتههای گذشته و زیان چشمگیر مرغداران، پیشبینی میشود که در ماه آتی با کمبود عرضه و افزایش قیمت در بازار روبرو شویم.
این مقام مسئول میزان جوجهریزی در ایام عادی سال را 100 میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: طبق روال همهساله به سبب کشش تقاضا در ماه رمضان 115 تا 120 میلیون قطعه جوجهریزی در واحدها صورت گرفته است که در نهایت عدم همخوانی عرضه و تقاضا موجب شده تا قیمت گوشت مرغ با کاهش محسوسی در بازار روبرو شود.
این مقام مسئول نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را 9 هزار تا 9 هزار و 500 و مرغ آماده به طبخ 13 هزار و 500 تا 14 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نامهنگاریهای صورت گرفته میان وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که هر چه سریعتر نرخ مد نظر وزارت جهاد کشاورزی اعلام شود تا با خرید و ذخیره سازی مرغ از سوی پشتیبانی امور دام بازار به تعادل برسد.
علت افزایش قیمت مرغ چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، با وجود اینکه خط تولید از وضعیت مناسبی برخوردار است و کمبودی در تولید مرغ زنده رخ نداده، اما با افزایش روزانه قیمت این محصول مواجه ایم تا جایی که به تازگی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ را با توجه به تامین نهاده های تولید با ارز رسمی 4200 تومان ، نزدیک 10 هزارتومان عنوان کرد.
درحالی که در مردادماه امسال ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ را برای مصرف کنندگان هشت هزار و 175 تومان تعیین کرد، اما این محصول در ماه های اخیر نه فقط با نرخ مصوب عرضه نشد بلکه بهای آن در خرده فروشی ها به هر کیلوگرم نزدیک 14 هزار تومان رسیده است.
گزارش ها در بازار مصرف نشان می دهد که روزانه قیمت هر کیلوگرم محصولات پروتئینی دستخوش تغییرات اساسی شده تا جایی که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ بین 12 تا 13 هزار و 800 تومان، ماهی قزل آلای پرورشی بین 28 تا 32 هزارتومان، قیمت هر شانه 2 کیلوگرمی تخم مرغ در بازار 24 هزار تومان، گوشت گوساله با قلوه گاه 69 هزار تومان، گوسفندی با قلوه گاه 68 هزار و 500 تومان، زبان گوساله 55 هزار تومان، یک دست دل و جگر 67 هزار تومان و کله و پاچه 100 هزار تومان است.
به همین دلیل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از اواخر آذرماه با هدف تنظیم بازار مرغ وارد عمل شد و روزانه بیش از یک هزارو 200 تن مرغ منجمد در سراسر کشور با نرخ 8900 تومان عرضه کرد که روزانه 100 تن آن مربوط به تهران است.